Klankbad voor diepe ontspanning

Klankbad

In stilte genieten van de klanken van klankschalen en andere instrumenten/muziek en deze op je laten inwerken (luisteren en voelen) individueel of in tweetallen. Tijdens een klankbad lig je zo comfortabel mogelijk op een matrasje, kussentje met een fleece dekentje over je heen, zodat je optimaal kunt ontspannen.

Klankmeditatie 

Aan kleine groepjes wordt een geleide meditatie gegeven, waarbij de gesproken tekst wordt begeleid door de klanken van klankschalen. Tijdens deze meditatie lig je zo comfortabel mogelijk op een matrasje, kussentje en heb je een fleece deken over je heen, zodat je optimaal kunt ontspannen.

De klankmeditaties/baden zijn steeds anders, toegespitst op de persoon of personen die het ondergaan. Na afloop is er volop gelegenheid om onder het genot van een kopje thee nog even na te genieten van deze klankervaring. De werking van een klankmeditatie/bad zorgt voor een diepe ontspanning.

De werking van klankschalen

Wanneer de klankschalen worden aangeslagen vibreren de klanken door het hele lichaam. De klanken hebben een harmoniserende werking, die zorgt voor een diepe ontspanning. Er vindt een helende transformatie van energie plaats. De diepe ontspanning zorgt ervoor dat lichaam en geest kunnen helen. Je raakt erdoor in een meditatieve staat, het lichaam komt tot rust door het luisteren naar de klanken zodat je innerlijke stilte ervaart. Het natuurlijk vermogen van het lichaam om te vernieuwen en te herstellen is in ieder mens aanwezig. Door het klankbad gaat de energie weer stromen; het heeft een zuiverende werking en het vitaliseert het lichaam, ook de creativiteit en levensvreugde gaan weer stromen wanneer deze geblokkeerd zijn geraakt. Een vibrerende klankschaal kan iets anders laten vibreren, er ontstaat een verbinding tussen verschillende energievelden. Je hoort de klank niet alleen maar voelt deze ook. Lichaamscellen gaan mee resoneren. 

Tijdens zo'n diepe ontspanning komen de lichamelijke processen tot rust. Het lichaam schakelt over naar het parasympathische zenuwstelsel. Dit deel zorgt ervoor dat er lichaamsprocessen worden aangestuurd die herstel van het lichaam bevorderen. Het sympathisch zenuwstelsel is steeds vaker bij mensen actief (op de momenten dat we stress ervaren en overprikkeld raken). Dan maakt het lichaam stresshormonen aan, en heeft het geen aandacht voor groei en herstel, zodat we met die stress kunnen omgaan. Het is echter niet goed als deze situatie te lang blijft voortduren en stress verandert in chronische stress.

Wil jij dit gevoel van diepe ontspanning ook ervaren of cadeau doen aan iemand anders? Neem dan contact met me op, dan kan ik de mogelijkheden met je bespreken en desgewenst in overleg een afspraak inplannen.


Tarieven:

Klankbad                                                                                                                          € 17,50 p.p.

Klankbad voor 2 personen:                                                                                         € 30,-


E-mailen
Bellen