Mindfulness 

Mindfulness biedt goede hulpmiddelen om gemakkelijk meer rustmomenten in je dagelijkse leven in te passen. Het zorgt er voor dat je anders naar jezelf gaat kijken. Het leert je beter omgaan met stress en je eigen gedrag herkennen in stressvolle situaties. Neem bijvoorbeeld dagelijks even afstand door een korte ademhalingsoefening of een meditatie te doen. 


Wat kan Mindfulness jou brengen?

- Leven op de automatische piloot doorbreken

- Leert je omgaan met obstakels 

- Je eigen grenzen leren kennen

- Het voorkomen van onnodige stress

- Hoe om te gaan met (negatieve) gedachten

- Goed voor jezelf te zorgen


De 7 basishoudingen voor een Mindful leven:

-Niet oordelen

-Geduld hebben

-Opnieuw beginnen alsof je de wereld voor het eerst ziet

-Vertrouwen

-Niet streven

-Accepteren

-Loslaten


                                                                  Meditatie

Wat levert regelmatige meditatie je op:

  • Dagelijkse momenten van rust
  • Bewust je aandacht brengen naar het nu, naar dit moment
  • Even je gedachten loslaten/stopzetten
  • Beter leren luisteren naar je lichaam
  • In balans zijn
  • Helderheid
  • Beter kunnen focussen
  • Ontspanning
  • Dieper/en beter slapen 


Stadsverlichting: 1x in de maand samen mediteren tegelijk met vele anderen in Nederland en over de hele wereld!

Stadse Stilte doet mee aan 'Stadsverlichting': een project dat landelijk werd opgestart door Tijn Touber, en waarin gelegenheid wordt geboden om in diverse steden in Nederland (en inmiddels op andere plekken over de hele wereld) op een bepaald adres en tijdstip gezamenlijk te mediteren. Op elke tweede zondag van de maand van 20.00-21.00 uur (inloop 19.45 tot 20.00 uur) worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om samen te mediteren (toegang gratis). Let op: wel eerst opgeven via onderstaande website van Stadsverlichting (Stadse Stilte is te vinden onder het kopje Huiskamers)! Of stuur een mail naar info@stadsestilte.nl of vul het contactformulier in op deze website.....

https://www.stadsverlichting.nu/

 

Schrijfmeditatie en lezen om te ontspannenCreativiteit

Mindful tekenen

Tekenen is een hele efficiënte manier om weer rust in je hoofd te krijgen en je hoofd letterlijk leeg te maken. De combinatie van Mindfulness oefeningen en tekenen (je hebt hiervoor geen tekentalent nodig!) gaat om het op een ontspannen manier met tekenen bezig zijn, en vooral niet om het resultaat van de uiteindelijke tekening. Het tekenen haalt je even uit je dagelijkse beslommeringen en zet je gedachten een tijdje stil. Ervaar het zelf.

Creatieve activiteiten

Creatieve activiteiten brengen je even in het nu. Denk aan schilderen, boetseren etc. door je aandacht volledig te brengen naar de creatieve handelingen die je doet, kan je even uit de maalstroom van gedachten stappen.

We bieden op verzoek diverse creatieve activiteiten aan, die in overleg gerealiseerd kunnen worden voor kleine groepen. Denk aan vriendinnengroep, iets gezamenlijk maken als cadeau bijvoorbeeld voor trouwerij etc. Stuur een mail waarin je uitlegt waar je naar op zoek bent, dan kunnen wij bekijken of we aan je wensen kunnen voldoen en een offerte maken naar wens. 

 


 

E-mailen
Bellen