Stadse Stilte = Joyce Hoogeveen

Tegenwoordig krijgt bijna iedereen er wel in meer of mindere mate mee te maken; STRESS. Hoe ga jij daar mee om? Hoe zorg je ervoor dat het geen chronische stress wordt? In ons drukke leven nemen we eigenlijk nooit meer tijd om tot rust te komen. We krijgen constant stromen informatie te verwerken die via diverse kanalen binnenkomen. En dat meestal naast een drukke baan, gezinsleven en alle sociale druk die we al voelen. Herkenbaar?


Mij (Joyce Hoogeveen) gebeurde hetzelfde in 2017 ik zat in een situatie van langdurige chronische stress vanwege een drukke baan, mijn gezin, en mantelzorgtaken. Ik probeerde een tijdlang alle ballen hoog te houden, maar had niet in de gaten/of wilde het zelf niet zien (ik kon toch altijd alles aan?!), dat ik langzaam in een burn-out raakte. Tijd om iets drastisch te veranderen in mijn leven. Ik gooide het roer om, ik accepteerde mijn burn-out en ging op zoek naar de oorzaken waardoor ik in die burn-out terecht was gekomen. Veel antwoorden vond ik bij diverse soorten coachingsprogramma's, door veel boeken te lezen over dit onderwerp, te bewegen, meditatie en de natuur in te gaan. Maar ook door bewust de drukte in mijn hoofd te willen verminderen door deel te nemen aan een Stilteweekend bij "Een weekend stilte"

Tijdens mijn eerste Stilteretraite in Doetinchem ontstond bij mij in een helder moment (In de stilte hoor je de antwoorden) dat ik iets moest doen met mijn ervaring met stress, burn-out, en de werking van de stilte op die overspannenheid van lichaam en geest.

Zo is uiteindelijk het idee voor Stadse Stilte ontstaan, waar je gecoacht kunt worden bij langdurige stress of burn-out, of ontspanning en rust kunt vinden. Intussen ben ik nu ook een paar jaar later eigenaar van "Een weekend stilte" geworden, omdat het op mijn pad kwam. Een mooi gegeven dat het kringetje weer rond maakt; omdat ik daar voor het eerst helder inzicht kreeg in welk pad ik wilde bewandelen en wat mijn passie was. 

Ik heb altijd sterk het gevoel gehad dat die burn-out niet voor niets was geweest. Ik ben er nu zelfs dankbaar voor. Ik kwam tot het besef dat ik heel graag anderen wilde helpen die in een vergelijkbare situatie (stress/burn-out) verkeren. Ik weet wat het is, hoe je je voelt en heb intussen veel kennis en ervaring opgedaan door mijn coaching in de buitenlucht; door jou in beweging te laten komen, te laten kennismaken met Mindfulness en ademhalingstechnieken om zo stress te kunnen verminderen of uit een bun-out te komen. Of preventief te leren hoe je beter met stress om kunt gaan, je praktische tools te bieden die je in je verdere leven altijd kunt blijven gebruiken, je te leren hoe je een betere balans kunt vinden tussen inspanning en ontspanning. Je energielevel gaat omhoog en je zult je snel positiever en gelukkiger voelen, en weer ruimte ervaren om de juiste stappen te zetten in jouw leven.

Naast ervaring vind ik het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Onderstaand lees je wat ik zoal aan opleidingen en cursussen heb gedaan.

 • Deelname aan online personal trainingsprogramma Jacqueline van Dijk
 • Deelname aan coachingsprogramma""Roadmap to succes and Happiness, Deelname aan "Maximum Potential", deelname aan jaarprogramma "Leef je mooiste leven" van Michael Pilarczyk
 • Mindful-Wandelcoachopleiding van Mindful Run/Walk 
 • HBO opleiding Wandelcoaching Civas 
 • Labyrintcoaching/vingerlabyrintcoaching bij John Musterd
 • Meditatie cursussen o.a. van Robert Bridgeman, Anurag ten Klooster, Gabriele Bernstein
 • Spirit Junkie Masterclass opleiding Gabriele Bernstein
 • Stilteretraites als deelnemer en mede organisator van ''Een weekend Stilte''
 • Opleiding MBSR Mindfulness Basis trainer Balansante
 • Tekencursussen Huis van Verbeelding en Mindful tekenen Molly Hahn
 • Klankmeditatie en Klankbad opleiding bij Hilda Postma
 • Energetische Access Bars Opleiding 1


Ik houd ervan mezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te ervaren en ontdekken, en deze kennis en ervaring te delen met jou!


E-mailen
Bellen