“In de stilte hoor je de antwoorden”


Durf jij de stilte in te gaan?

Weinigen durven de 'Stilte' in te gaan. De drukke tijd waarin we leven slokt ons volledig op, als tegenhanger daarvan heb je echt voldoende rustmomenten nodig. Een ochtend of middag in stilte geeft je al het gevoel alsof je herboren bent. Misschien wat onwennig de eerste keer, maar je zult merken hoe goed het is om die tijd voor jezelf te nemen. Je gaat weer volledig opgeladen terug naar huis. Vaak zelfs met antwoorden op vragen waar je al zo lang mee rondliep. Stilte weekenden Doetinchem:

Neem even afstand van je dagelijkse beslommeringen tijdens een stilte weekend (vrijdagmiddag- zondagmiddag) in het Stiltecentrum bij de Willibrordsabdij in Doetinchem. Slow down, wees stil en keer naar binnen... Deze omgeving bij de Willibrordsabdij ademt de sfeer van rust en bezinning uit. Een plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen, niks moet, je hoeft er alleen maar te zijn. Er wordt een programma aangeboden met meditaties, wandelingen, schrijf en beeldmeditaties, afgestemd op de dagindeling van de monniken in de abdij, zodat je desgewenst ook deel kunt nemen aan de diensten in de abdij. Maar niets is verplicht, dus ook het programma niet, wel wordt je drie keer per dag verwacht tijdens de gezamenlijke maaltijden. Wil je liever lezen, schrijven, wandelen in de mooie omgeving van de abdij of gewoon niks doen tussen de maaltijden door, prima! Neem lekker de tijd voor jezelf en geniet ervan met volle teugen.

Er zijn diverse boeken en tijdschriften aanwezig die je tijdens de stilteperiode kunt lenen om te lezen. Indien je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je dat aangeven, en wordt daar ruimte voor ingebouwd. 

Heb je behoefte om af en toe deel te nemen aan het programma om je te helpen nog meer tot jezelf te komen, dan ben je ook van harte welkom!. Gedurende het weekend zijn we stil, ook tijdens de maaltijden, het is belangrijk dat je je dat goed realiseert. Pas dan kan de stilte op je inwerken, kan je je batterij weer opladen en resetten. Je verblijft tijdens het weekend in een eenpersoonskamer met eigen sanitair.

Je kunt een indruk krijgen van zo'n stilteweekend in onderstaand filmpje:Data stilteweekenden 2021:

vrijdag 5 maart- zondag 7 maart

vrijdag 18 juni- zondag 20 juni

vrijdag 15 oktober-zondag 17 oktober 

Stilte Midweek Doetinchem (maandag 12 april-vrijdag 16 april 2020)

Wil je liever langer dan een weekend van de stilte genieten? Daarvoor is de Midweek in het leven geroepen, van maandagmiddag - vrijdag middag.

Tijdens de gehele midweek/stilteperiode is er de mogelijkheid deel te nemen aan diverse meditaties (begeleid en onbegeleid een vergelijkbaar programma als tijdens het weekend), stiltewandelingen, en schrijfmeditaties, Daarnaast worden er nog iets meer activiteiten aangeboden zoals een yogales, een klankbad ervaren, deelnemen aan creatieve verwerkingsworkshops, en heb je de gelegenheid om een labyrint te lopen. Er zijn diverse boeken en tijdschriften aanwezig die je tijdens de stilteperiode kunt lenen om te lezen. Indien je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je dat aangeven, en wordt daar ruimte voor ingebouwd. Het programma is rondom de diensten van de abdij heen gepland, zodat je volop gelegenheid hebt desgewenst ook daaraan deel te nemen, of wat extra tijd voor jezelf inlassen om te wandelen in de prachtige omgeving of in stilte op de binnenplaats te genieten van wat rust en stilte met je doet. 

Meer informatie over de stilteweekenden en de Midweek, /of om te reserveren: 

https://www.eenweekendstilte.nl/


Stadsretraite: Even een moment voor jezelf........... slow down!

In verband met Covid-19 en de RIVM maatregelen zijn er momenteel geen mini stadsretraites mogelijk bij Stadse Stilte

Bij Stadse Stilte op de Hogewoerd 59 worden mini retraites georganiseerd: Stadsretraites in stilte. Deze Stadsretraites zijn met maximaal 6 personen, minimaal 2 personen om de rust en stilte te waarborgen. Mobiele telefoons laptops/tablets etc. worden bij binnenkomst uitgeschakeld en blijven opgeborgen tijdens de retraite. Tijdens deze ochtend of middag wordt de Stilte ingegaan door samen een korte geleide stiltemeditatie te doen waarna de stilte daadwerkelijk wordt ingeluid met de Chinese gong.  Verdere invulling van de ochtend of middag kan bestaan uit individuele activiteiten zoals: een schrijfmeditatie, ontspannen lezen ( in je eigen meegebrachte boek of tijdschrift, of in een van de aanwezige boeken en/tijdschriften). Er zijn meditatiekussens en bankjes aanwezig voor meditatie. Je kunt ook kiezen voor een creatieve meditatieve activiteit met de Sandpheres'(https://www.olanderearthworks.com/)dat is creëren, spelen, en relaxen op een bijzondere manier!'

Er zijn twee vingerlabyrinten aanwezig die na een korte instructie door de deelnemers gebruikt kunnen worden voor meer inzicht, of om antwoorden op vragen te krijgen. Daarnaast zijn er creatieve materialen aanwezig om te tekenen, kleuren etc.  Natuurlijk staat het je vrij om vooral ook te genieten van het even helemaal niks doen, niks moeten, de'me time', rust en de stadse stilte....Aan het begin van de stadsretraite is een korte introductie, meditatie en luidt de gong de stilte in, aan het eind van de stadsretraite is een korte gezamenlijke afsluiting waarna de stilte met de gong weer wordt uitgeluid. Gedurende de stadsretraites (ochtend of middag) is er koffie/thee/ water/ iets lekkers aanwezig. 

Voor alle duidelijkheid; het is de bedoeling dat je gedurende de gehele stadsretraite stil bent, Er wordt alleen gesproken om evt. uitleg te geven over de activiteiten. Na afloop is er nog even gelegenheid om ervaringen uit te wisselen voor degenen die daar behoefte aan hebben. 

Durf jij de stilte in te gaan? Geef je dan op voor een van de stadsretraites via het contactformulier. En ervaar wat de stilte voor jou kan betekenen, je bent van harte welkom!

Tarief:

Stilte Stadsretraite ochtend of middag: inclusief gebruik aanwezige materialen/koffie/thee en iets lekkers                                                                       €17,-p.p.                                


E-mailen
Bellen