Foto Art Based Learning Stadse Stilte Mauritshuis

Workshops Art Based Learning : Workshop "in dialoog met een kunstwerk". 

Wat heeft een kunstwerk jou te vertellen? Op welke vraag zou jij graag een antwoord willen krijgen? Op een andere manier naar kunst kijken. Dat is waar deze workshop over gaat. Wanneer we een tentoonstelling bezoeken in een museum of galerie blijft de gemiddelde bezoeker maar een paar seconden staan voor een kunstwerk. We lezen soms de tekst om te lezen wie het werk heeft gemaakt, wanneer, hoe het werk heet, en welke materialen de kunstenaar heeft gebruikt. Maar heeft het kunstwerk jou misschien nog meer te vertellen?

Door intensiever en met aandacht het kunstwerk te bekijken, met de aanwijzingen en opdrachten die je tijdens de workshop ontvangt, kan een kunstwerk je inzichten verschaffen of antwoorden geven op vragen waar je misschien al een tijd mee rond loopt.

Laat je verrassen, verlies je in een kunstwerk en ervaar wat het met je doet! Ik pas deze techniek toe als onderdeel van mijn coaching, ik noem het dan Art Based Coaching. Van oorsprong ben ik kunsthistoricus en een groot liefhebber van kunst, de resultaten van deze techniek hebben mij tijdens coachingsessies verrast, daarom wil ik dit graag met jou delen.

Je kunt de workshops individueel volgen, in duo's of in groepjes. Datum, tijd en locatie plannen we dan in overleg. Denk ook eens aan een workshop als teamuitje, want kunst verbindt! 

Tarieven:

-Deelname individuele workshop 'ín dialoog met een kunstwerk'     

 (excl. toegang museum, incl. koffie of thee)                                                          € 97,- pp.

-Duo (2 pers.) workshop 'in dialoog met een kunstwerk'

 (excl. toegang museum, incl. koffie of thee)                                                          € 87,- pp.

-Groepjes (minimaal 5 pers.) workshop 'in dialoog met een kunstwerk'

 (excl. toegang museum)                                                                                           € 49,- pp. 


Workshops Zen-tekenen "niet kijken, maar zien"

foto Stadse Stilte zentekenen

We kijken door de meest geavanceerde apparaten naar de wereld om ons heen, maar zien we nog wel echt?

Hoewel het kijken word geperfectionaliseerd, zien we steeds minder...

Wij zijn goed in het plakken van etiketten op dingen als we er naar kijken, maar zien we eigenlijk nog wel waar we naar kijken? Kijken en zien beginnen beide met zintuiglijke waarneming, maar daar houdt de overeenkomst op. Zien met totale aandacht, nu, op dit moment, daar draait deze workshop Zen-tekenen om. Het gaat niet om het maken van een kunstwerk, je hebt ook geen tekentalent nodig... Kom tot rust en kom erachter wat je echt ziet!

Tijdens deze workshop gaan we naar een plek in de natuur, laten we even alles los om volledig op te kunnen gaan in wat je ziet. Wil jij ervaren wat dit met je doet?

Geef je dan op voor een individuele workshop, of doe samen met iemand een duo workshop, het is ook mogelijk met een groep vrienden of collega's, of ander gezelschap een workshop te plannen.

Tarieven

-Individuele workshop zentekenen op een samen te bepalen locatie ( incl. materialen en kopje thee)        € 49,- pp.

-Duo (2 pers.) workshop zentekenen op een samen te bepalen locatie (incl. materialen en kopje thee)      € 39,- pp.

-Groepsworkshop (min. 5 pers.) zentekenen locatie i.o. (inclusief materialen en een kopje thee)                € 30,- pp.

 E-mailen
Bellen