Stadse Stilte = Joyce Hoogeveen

Tegenwoordig krijgt bijna iedereen er wel in meer of mindere mate mee te maken; STRESS. Hoe ga jij daar mee om? Hoe zorg je ervoor dat het geen chronische stress wordt? In ons drukke leven nemen we eigenlijk nooit meer tijd om tot rust te komen. We krijgen constant stromen informatie te verwerken die via diverse kanalen binnenkomen. En dat meestal naast een drukke baan, gezinsleven en alle sociale druk die we al voelen. Ons lichaam geeft signalen af om gas terug te nemen, maar vaak genoeg negeren we die signalen omdat we niet willen falen. Herkenbaar?


Mij gebeurde hetzelfde in 2017, ik zat in een situatie van langdurige chronische stress vanwege een drukke baan, mijn gezin, en mantelzorgtaken. Ik probeerde een tijdlang alle ballen hoog te houden, maar had niet in de gaten/of wilde het zelf niet zien (ik kon toch altijd alles aan?!), dat ik langzaam in een burn-out raakte. Tijd om iets drastisch te veranderen in mijn leven. Ik gooide het roer om, ik accepteerde mijn burn-out en ging op zoek naar de oorzaken waardoor ik in die burn-out terecht was gekomen. Veel antwoorden vond ik bij diverse soorten coaching programma's, door veel boeken te lezen over dit onderwerp, te bewegen, meditatie en de natuur in te gaan. Maar ook door bewust de drukte in mijn hoofd te willen verminderen door deel te nemen aan een Stilteweekend bij "Een weekend stilte"

Tijdens mijn eerste Stilteretraite in Doetinchem ontstond bij mij in een helder moment (In de stilte hoor je de antwoorden) dat ik iets moest doen met mijn ervaring met stress, burn-out, en de werking van de stilte op die overspannenheid van lichaam en geest.

Zo is uiteindelijk het idee voor Stadse Stilte (Stilte in de Randstad) ontstaan. In eerste instantie een plek van rust, een fysieke locatie, deze heb ik door alle gevolgen van de Coronapandemie helaas moeten sluiten. Het bedrijf is blijven bestaan, alleen zonder vaste fysieke locatie. Je kunt bij Stadse Stilte deelnemen aan 1 op 1 Walk & Talk wandelingen, bijvoorbeeld bij stress gerelateerde klachten. Ik geef behandelingen met de Bodycode/Emotiecode om vastzittende emoties en energetische blokkades te verwijderen bij mens en dier. Om vervelende klachten te voorkomen, verminderen of te verwijderen

Wanneer je ontspanning en rust wilt vinden kan je ook een individuele MBSR Mindfulness cursus van 8 weken volgen (ook online).

 Intussen ben ik eigenaar van "Een weekend stilte" geworden, omdat het op mijn pad kwam. Een mooi gegeven dat het cirkeltje rond maakt; omdat ik daar voor het eerst helder inzicht kreeg in welk pad ik wilde bewandelen en wat mijn passie was. 

Ik heb altijd sterk het gevoel gehad dat die burn-out niet voor niets was geweest. Ik ben er nu zelfs dankbaar voor. Ik kwam tot het besef dat ik heel graag anderen wilde helpen die in een vergelijkbare situatie (stress/burn-out) verkeren. Ik weet wat het is, hoe je je voelt en heb intussen veel kennis en ervaring opgedaan. 

Naast ervaring, vind ik het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Onderstaand lees je wat ik zoal aan opleidingen en cursussen heb gedaan of waar ik nog mee bezig ben me verder in te bekwamen.


 • Mindful-Wandelcoachopleiding van Mindful Run/Walk 
 • HBO opleiding Wandelcoaching Civas 
 • Labyrintcoaching/vingerlabyrintcoaching bij John Musterd
 • Meditatie cursussen o.a. van Robert Bridgeman, Anurag ten Klooster, Gabriele Bernstein
 • Spirit Junkie Masterclass opleiding Gabriele Bernstein
 • Stilteretraites als deelnemer en organisator/begeleider van ''Een weekend Stilte''
 • Opleiding MBSR Mindfulness Basis trainer Balansante
 • Klankmeditatie en Klankbad opleiding bij Hilda Postma
 • Energetische Access Bars Opleiding 1
 • Art Based Learning
 • PMA vraag techniek
 • EFT (Emotional Freedom Technique)
 • Human Design
 • Emotie Code/Bodycode
 • Matchmaker/RelatieconsulentE-mailen
Bellen