“In de stilte hoor je de antwoorden”

Weinigen durven de 'Stilte' in te gaan. De drukke tijd waarin we leven slokt ons volledig op, als tegenhanger daarvan heb je voldoende rustmomenten nodig. Een ochtend of middag in stilte geeft je al het gevoel alsof je herboren bent. Misschien wat onwennig de eerste keer, maar je zult merken hoe goed het is om die tijd voor jezelf te nemen. Je gaat weer volledig opgeladen terug naar huis. Vaak zelfs met antwoorden op vragen waar je al zo lang mee rondliep. Stilte (mini) retraites van 1 dag bij de Iederenehoeve in Alphen a/d Rijn op zaterdag 20 maart en zondag 28 maart 2021! Weet je nog niet of een stilteweekend of midweek wat voor jou is? Dan is een Stiltedag een goede gelegenheid om dat eens uit te proberen...


Stilte dagen bij de Iederenehoeve in Alphen a/d Rijn op zaterdag 26 juni en zondag 4 juli 2021

Ik bied in 2021 Stilte dagen (mini retraites) aan bij de Iederenehoeve in Alphen a/d Rijn (volledig Corona proof). Gedurende deze dagen (een cadeautje voor jezelf) zijn we de hele dag met elkaar in stilte. De stilte wordt om 10 uur ingeluid en om 17.00 uur uitgeluid. Je kan deze dag gebruiken om meer naar binnen te keren, tot rust te komen en lekker te ontspannen of meedoen met het programma van diverse meditaties, schrijfmeditaties, een klankbad, vingerlabyrint lopen, tot rust komen met de 'sandspheres', creatief bezig zijn, lezen, of gewoon lekker niks doen. We hebben gedurende de dag de beschikking over twee grote ruimtes van de boerderij, een keuken, en uiteraard kun je ook buiten het erf verkennen en als het weer het toelaat lekker buiten zitten. Je hoeft niet verplicht aan het programma deel te nemen (alleen het inluiden en uitluiden van de stilte gebeurt gezamenlijk), verdere invulling van de dag is aan jou en hoe je je op dat moment voelt. Het is beperkt mogelijk een massage te ontvangen (bij inschrijving aangeven, vol is vol) Gedurende de dag is er koffie/thee/ en wat lekkers beschikbaar, een hapje en een drankje, en er wordt een vegetarische lunch verzorgd. 

Meer info of inschrijven
Speciaal Tarief Deelname Stiltedag Alphen a/d Rijn: € 97,-p.p. (alleen in juni en juli) normale tarief = €125,-) inclusief programma, gebruik materialen, koffie/thee/drankje en iets lekkers etc. en vegetarische lunch


Stilte weekenden Doetinchem:

Neem even afstand van je dagelijkse beslommeringen tijdens een stilte weekend (vrijdagmiddag- zondagmiddag) in het Stiltecentrum bij de Willibrordsabdij in Doetinchem. Slow down, wees stil en keer naar binnen... Deze omgeving bij de Willibrordsabdij ademt de sfeer van rust en bezinning uit. Een plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen, niks moet, je hoeft er alleen maar te zijn. Er wordt een programma aangeboden met meditaties, wandelingen, schrijf en beeldmeditaties, afgestemd op de dagindeling van de monniken in de abdij, zodat je desgewenst ook deel kunt nemen aan de diensten in de abdij. Maar niets is verplicht, dus ook het programma niet, wel wordt je drie keer per dag verwacht tijdens de gezamenlijke maaltijden. Wil je liever lezen, schrijven, wandelen in de mooie omgeving van de abdij of gewoon niks doen tussen de maaltijden door, prima! Neem lekker de tijd voor jezelf en geniet ervan met volle teugen.

Er zijn diverse boeken en tijdschriften aanwezig die je tijdens de stilteperiode kunt lenen om te lezen. Indien je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je dat aangeven, en wordt daar ruimte voor ingebouwd. 

Heb je behoefte om af en toe deel te nemen aan het programma om je te helpen nog meer tot jezelf te komen, dan ben je ook van harte welkom!. Gedurende het weekend zijn we stil, ook tijdens de maaltijden, het is belangrijk dat je je dat goed realiseert. Pas dan kan de stilte op je inwerken, kan je je batterij weer opladen en resetten. Je verblijft tijdens het weekend in een eenpersoonskamer met eigen sanitair.

Je kunt een indruk krijgen van zo'n stilteweekend in onderstaand filmpje:Data stilteweekenden 2021:

vrijdag 18 juni- zondag 20 juni

vrijdag 15 oktober-zondag 17 oktober


Tarief Stilteweekend: vrij-zo € 315,- pp Inclusief twee overnachtingen op 1 pers. kamer met eigen sanitair, maaltijden en deelname programma. Aanbetaling reservering bedraagt € 60,- pp

Tarief Stilte Midweek: ma-vrij € 550,- pp inclusief vier overnachtingen op 1 pers. kamer met eigen sanitair, maaltijden en deelname programma. Aanbetaling reservering bedraagt € 100,- pp

Contact of inschrijven
Stilte Midweek Doetinchem 25-29 april 2022

Wil je liever langer dan een weekend van de stilte genieten? Daarvoor is de Midweek in het leven geroepen, van maandagmiddag - vrijdag middag.

Tijdens de gehele midweek/stilteperiode is er de mogelijkheid deel te nemen aan diverse meditaties (begeleid en onbegeleid een vergelijkbaar programma als tijdens het weekend), stiltewandelingen, en schrijfmeditaties, Daarnaast worden er nog iets meer activiteiten aangeboden zoals een yogales, een klankbad ervaren, deelnemen aan creatieve verwerkingsworkshops, en heb je de gelegenheid om een labyrint te lopen. Er zijn diverse boeken en tijdschriften aanwezig die je tijdens de stilteperiode kunt lenen om te lezen. Indien je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je dat aangeven, en wordt daar ruimte voor ingebouwd. Het programma is rondom de diensten van de abdij heen gepland, zodat je volop gelegenheid hebt desgewenst ook daaraan deel te nemen, of wat extra tijd voor jezelf inlassen om te wandelen in de prachtige omgeving of in stilte op de binnenplaats te genieten van wat rust en stilte met je doet. 

Meer informatie over de stilteweekenden en de Midweek, /of om te reserveren: 

Contact of inschrijven

https://www.eenweekendstilte.nl/ Stadsretraite: Even een moment voor jezelf........... slow down! In verband met Covid-19 en de RIVM maatregelen zijn er momenteel geen mini stadsretraites mogelijk bij Stadse Stilte 

 

Bij Stadse Stilte op de Hogewoerd 59 worden mini retraites georganiseerd: Stadsretraites in stilte. Deze Stadsretraites zijn met maximaal 6 personen, minimaal 2 personen om de rust en stilte te waarborgen. Mobiele telefoons laptops/tablets etc. worden bij binnenkomst uitgeschakeld en blijven opgeborgen tijdens de retraite. Tijdens deze ochtend of middag wordt de Stilte ingegaan door samen een korte geleide stiltemeditatie te doen waarna de stilte daadwerkelijk wordt ingeluid met de Chinese gong.  Verdere invulling van de ochtend of middag kan bestaan uit individuele activiteiten zoals: een schrijfmeditatie, ontspannen lezen ( in je eigen meegebrachte boek of tijdschrift, of in een van de aanwezige boeken en/tijdschriften). Er zijn meditatiekussens en bankjes aanwezig voor meditatie. Je kunt ook kiezen voor een creatieve meditatieve activiteit met de Sandpheres'(https://www.olanderearthworks.com/)dat is creëren, spelen, en relaxen op een bijzondere manier!'

Er zijn twee vingerlabyrinten aanwezig die na een korte instructie door de deelnemers gebruikt kunnen worden voor meer inzicht, of om antwoorden op vragen te krijgen. Daarnaast zijn er creatieve materialen aanwezig om te tekenen, kleuren etc.  Natuurlijk staat het je vrij om vooral ook te genieten van het even helemaal niks doen, niks moeten, de'me time', rust en de stadse stilte....Aan het begin van de stadsretraite is een korte introductie, meditatie en luidt de gong de stilte in, aan het eind van de stadsretraite is een korte gezamenlijke afsluiting waarna de stilte met de gong weer wordt uitgeluid. Gedurende de stadsretraites (ochtend of middag) is er koffie/thee/ water/ iets lekkers aanwezig. 

Voor alle duidelijkheid; het is de bedoeling dat je gedurende de gehele stadsretraite stil bent, Er wordt alleen gesproken om evt. uitleg te geven over de activiteiten. Na afloop is er nog even gelegenheid om ervaringen uit te wisselen voor degenen die daar behoefte aan hebben. 

Durf jij de stilte in te gaan? Geef je dan op voor een van de stadsretraites via het contactformulier. En ervaar wat de stilte voor jou kan betekenen, je bent van harte welkom!
                                


E-mailen
Bellen